Postavke
kolačića

Veliki infrastrukturni uspjesi Grada Novalje!

Dragi sugrađani i posjetitelji, s ponosom dijelimo s vama vijesti o četiri velika infrastrukturna projekta koja su uspješno završena u Novalji u posljednjih godinu dana, ukupno vrijedna preko 61 milijuna eura! Naš grad se neprestano razvija i raste, a ovi projekti su dokaz naše posvećenosti poboljšanju života naše zajednice.

Trajektna luka Žigljen sada sjaji u novom ruhu nakon dogradnje i rekonstrukcije vrijedne 9,8 milijuna eura. Ovaj ključni prometni čvor sada je spremniji dočekati sve veći broj posjetitelja i olakšati putovanje našim otočanima.

Ribarska luka transformirana je projektom vrijednim 4.766.830,99 eura, pružajući utočište za 31 ribarsko plovilo dužine do 20 metara. Ova modernizacija ključna je za podršku našoj ribarskoj industriji i očuvanju morske tradicije.

Primorska ulica, srce Novalje, prošla je kroz temeljitu rekonstrukciju prve faze radova vrijednu gotovo 6 milijuna eura, pretvarajući je u modernu arteriju koja olakšava pristup centru grada, poboljšavajući sigurnost i iskustvo kako za naše stanovnike tako i za goste. Vodospremnik Komorovac II, otvoren 20. ožujka 2024., predstavlja značajnu nadogradnju naše vodno-komunalne infrastrukture s investicijom većom od 41 milijun eura. Ovaj projekt ne samo da osigurava pouzdanu opskrbu vodom, već i podiže kvalitetu života u našoj aglomeraciji.

Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli ovim projektima i nastavljamo s radom na unapređenju našeg grada. Novalja se razvija, raste i prosperira, zahvaljujući našoj zajednici i podršci koju pružamo jedni drugima.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video

Prijem sportaša u Gradskoj upravi

Gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo, zajedno sa suradnicama, Margaretom Škunca Čepulo i Teom Vidas primio je članove Taekwondo kluba Novalja koji su nedavno osvojili vrijedne

Podijelite sadržaj

U Udbini otvoren Srpski kulturni centar

SRPSKO narodno vijeće (SNV) svečano je otvorilo Srpski kulturni centar (SKC) Udbina, centralnu kulturnu (manjinsku) instituciju za taj dio Like, jedan od 40-tak sličnih projekata

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video