VELIKI PROJEKT Žigljen će biti Europsko pristanište

Održana je danas Početna konferencija Projekta rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa Žigljen. Projekat je vrijedan čak 73.422.876,23 kuna. Konferenciju nisu danas propustili niti čelni ljudi županije župan Ernest Petry i predsjednik Skupštine Marijan Kustić te domaćin gradonačelnik Novalje Ivan Dabo Đono. Svi su složili u jednom da je projekt od velike važnnosti za grad Novalju i cijeli otok Pag.

Inače, Projekt „Rekonstrukcija i dogradnja trajektnog pristaništa Žigljen“ odnosi se na ulaganje u produljenje i rekonstrukciju obale 1, obale 2 i obale 3, s osiguranjem prihvata plovila maksimalne dužine 120m, zatim pristajanja plovila pri lošijim vremenskim uvjetima izgradnjom nasipa koji će štititi obale od vjetra i valova te noćenja plovila u trajektnom pristaništu. Po završetku rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa Žigljen na obali 1 osigurati će se vez za trajekt dužine od čak 120 m, produljiti će se obala 2 za 56 metara, te će se proširiti ulaz u uvalu na obali 3, kako bi trajektima veće dužine bio osiguran i olakšan manevar.

Projekt rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa u Žigljenu dio je velikog investicijskog ciklusa koji provodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a sve s ciljem povezivanja otoka, povećanja kvalitete života i zadržavanja stanovništva otočnih dijelova Hrvatske.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Oni žive vječno !

Lika i njena groblja svijetle kao “Betlehem”. Puni su cvijeća i svijeća kao Dar najmilijima. Groblja u Gospiću i Perušiću puna su sjećanja…. Podijelite sadržaj

Podijelite sadržaj

Blagdan Svih svetih na senjskom području

 Delegacija Grada Senja na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Tomljanovićem i gradonačelnikom Juricom Tomljanovićem položila je vijence i zapalila svijeće kod centralnog križa i

Podijelite sadržaj
Play Video