VELIKO PRIZNANJE Nogometni Savez Hrvatske najuspješniji nogometni savez u regiji

Predsjednik Marijan Kustić predvodio je delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza na 11. Međunarodnom sportskom simpoziju “Simposar 2022.” u Sarajevu. 

Kustić je u ime krovne organizacije hrvatskog nogometa primio priznanje za najuspješniji nogometni savez u regiji, a u svoje osobno priznanje za vrhunske rezultate u vođenju Hrvatskog nogometnog saveza. Na simpoziju su sudjelovali i izvršni direktor Tomislav Svetina, koordinator natjecanja Neven Šprajcer i operativni asistent u uredu predsjednika Blago Jakovljević.

– Zahvaljujem se organizatorima na ovim nagradama koje jako puno znače. Drago mi je da smo u regiji prepoznati kao najuspješniji nogometni savez i jedna od najuspješnijih sportskih organizacija, to samo potvrđuje kontinuitet naših rezultata i uspješnog poslovanja. Kraju se bliži još jedna uspješna godina u kojoj su naše reprezentacije napravile značajne rezultatske iskorake, a u kojoj smo u svim segmentima rada Saveza podigli letvicu izvrsnosti na još veću razinu. Mlada U-21 reprezentacija ostvarila je plasman na Europsko prvenstvo, A reprezentacija se plasirala na Final Four Lige nacija, a još nas čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ne stavljamo pred izbornika Dalića i momčad nikakve imperative, ali svjesni smo naše kvalitete i siguran sam da u Kataru imamo što reći – rekao je predsjednik HNS-a, Marijan Kustić. 

Simpozij, čiji je direktor i osnivač dugogodišnji sportski novinar Sabahudin Topalbećirević, u Sarajevu je okupio  eminentna sportska imena iz Bosne i Hercegovine i regije.

Marijan Kustić zamijenio je na mjestu predsjednika Davora Šukera, otvorio je savez, koji je bio hermetički zatvoren, pokrenuo projekt da se naprave novi travnjaci, a Hrvatska se prvi put u povijesti plasirala na završni turnir Lige nacija…  Vrlo je aktivan oko izgradnje novog stadiona, a nakon izgradnje Zagreb bi se kandidirao za finale nekog europskog natjecanja…

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video