Postavke
kolačića

Veliko srce Caritasa gospićko senjske biskupije

Caritasu Gospićko-senjske biskupije glavna stavka je distribucija hrane potrebitima. Unatoč slabim donacijama u ovo vrijeme, ipak svaka dva mjeseca spremaju se paketi koji se sastoje od osnovnih živežnih namirnica te ih karitasovi djelatnici razvoze do župnih ureda. Caritas zahvaljuje trgovačkom lancu Lidl koji od 2012. godine pomaže svojim donacijama.

Inače, Caritas Gospićko-senjske biskupije bavi se već 11 godina i uzgojem krumpira. Sadnja krumpira se pokazala kao dobra ideja za hranu svakoj potrebitoj obitelji. Ove godine proizvedeno je oko 10 tona krumpira koji je raspodijeljen pučkim kuhinjama, Zagreb, Rijeka, Šibenik, Knin i Sisak te pučkoj kuhinji Sv. Duh u Zagrebu.

Nedjelja Caritasa, 3. nedjelja došašća, je dan kada Caritas dariva obitelji koje su slabog imovinskog stanja. U Caritasovoj zgradi u Gospiću od 2006. godine smještene su studentice iz raznih krajeva Hrvatske. Tako ove školske akademske godine na smještaju ih je 18. Prednost na taj smještaj imaju studentice iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, kao i iz višečlanih obitelji te samohranih roditelja. Akcija „Za 1000 radosti“ u koju se Caritas GSB rado uključuje i ove će godine obradovati mnoge siromašne obitelji. Cilj te akcije, kao i ostalih Caritasovih akcija, jest prikupljanje sredstava za pomoć siromašnim obiteljima, obiteljima koje teško nose životne terete bolesti, oskudice, nezaposlenosti i osamljenosti.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskrs na Rivijeri Crikvenica

Opušten ambijent uz more, toplo proljetno sunce, neodoljivi mirisi i boje prirode koja se budi, ugodno društvo i dašak tradicije formula su za sjajan provod. 30.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video