Vjetropark Senj dokaz je da je napokon unovčena senjska bura

Vjetro park Senj u zaleđu Senja do Brinja najveći je vjetro park u Hrvatskoj koji je danas službeno pušten u probni rad. Vjetropark je dokaz da je napokon unovčena i poznata senjska bura. Velika kineska investicija vrijedna je oko 230 milijuna eura. Projekt vjetroparka uključio je izgradnju 39 vjetroagregata pojedinačne snage 4 KWh na površini od 65 kilometara četvornih, od čega se 29 vjetroagregata nalazi na području Grada Senja, a deset na području općine Brinje. Ukupna snaga vjetroparka bit će 156 megavata, a godišnje će proizvoditi 530 milijuna kilovat sati električne energije. Temeljem toga će i proračuni Grada Senja i Općine Brinje imati značajne godišnje prihode od vjetroenergetske rente. Ona će godišnje prelaziti pet milijuna kuna.

Play Video
Play Video

Tmurni i kišoviti dani

Iako je tmuran i kišovit dan, iskoristite ga maksimalno za dobar odmor ili umor – ako ćete se rekreirati hodanjem, trčanjem, bicikliranjem ili ćete se

Podijelite sadržaj

Kosinj konzalting

Dana 15. studenog 2023. s početkom u 18,00 sati predstavljanje knjige dr.sc. Ivana Mancea. Knjigu će predstaviti: prof. dr.sc. Josip Jurčević, dr.sc. Krešimir Bušić, vlč.

Podijelite sadržaj
Play Video