Postavke
kolačića

Vlada u Velikoj Gorici darovala zemljište HNS-u za izgradnju kampa Hrvatske nogometnog saveza

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o darovanju državnog zemljišta u Velikoj Gorici, na kojemu će biti izgrađen kamp Hrvatskog nogometnog saveza, objavio je HNS.

Vlada Republike Hrvatske donijela odluku kojom daruje zemljište veličine 92.000 kvadratnih metara u Velikoj Gorici Hrvatskom nogometnom savezu, pri čemu je predviđena gradnja sportskog rekreacijskog centra za potrebe razvoja i edukacije sportaša, trenera i sveobuhvatne nužne logistike. Zemljište se nalazi na raskrižju Avenije Ivana Pavla II i velikogoričke obilaznice.

KUSTIĆ : Hvala Vladi i premijeru Plenkoviću

“Želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem te resornom Ministarstvu graditeljstva s ministrom Brankom Bačićem na ovakvoj odluci, izrazito važnoj za budućnost hrvatskog nogometa. Vlada Republike Hrvatske ovim je potezom potvrdila da brine o sportu te da poštuje vrijednost nogometnih rezultata i prepoznaje važnost nogometa u društvu. Radi se o uistinu strateški važnom projektu te s puno volje i odlučnosti krećemo prema izgradnji ovog nogometnog kampa”, naglasio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić i dodao:

“Također želim zahvaliti gradu Velikoj Gorici na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom, koji su od početka pokazali veliku želju da ovaj kamp bude u Velikoj Gorici, a pritom su tu ambiciju pratili i brzim, hrabrim i jasnim odlukama. Stoga sam uvjeren da će nam Velika Gorica biti sjajan partner za ovaj kapitalni projekt kojem se može veseliti svaki član nogometne obitelji.”

Velika Gorica jučer je donijela izmjene urbanističkoga plana, čime su se ispunili svi preduvjeti kako bi država darovala zemljište HNS-u za izgradnju kampa.

“Veliko hvala svima, posebice predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, Branku Bačiću, ministru prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Marijanu Kustiću”, poručio je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video