Postavke
kolačića

Vlatka Ružić, dekanica Veleučilišta Nikola Tesla : gospodine Milinović ja vas razumijem da ste očajni i nervozni

Poštovani župane Milinović, 

razumijem da ste nervozni i očajni ali mi je žao da niste u stanju kao župan i akademski građanin zadržati određeni nivo komunikacije jer Vaše „obraćanje“ vrvi uvredama. Što mislite o meni već me odavno ne zanima i ne želim niti odgovarati na uvrede koje očigledno najradije dijelite ženama (jer eto žene nemaju svoju glavu već netko drugi njima upravlja i stavlja ih u „okove“) a samo je bilo pitanje vremena kada će i Veleučilište doći na red. Iako me žalosti da je (nakon vrtića, škola i svega što je „objavljivo“ koristite u svoje predizborne svrhe) i Veleučilište „Nikola Tesla“ došlo na red, drago mi je da ste povukli to pitanje jer je vrijeme da javnost sazna kolika je Vaša uloga i uloga Vama bliskih ljudi u određenim okolnostima kojih ste se dotakli u svom obraćanju kojem je jedini cilj valjda bio ponižavanje mene osobno. Ispravke netočnih navoda ističem redom kako slijedi prema Vašim netočnim navodima:

  • Drago mi je da se kajete i da ste očajni zbog krila zgrade Veleučilišta Zgrada Veleučilišta „Nikola Tesla“ ( i trebate biti) jer ste dopustili da Vaš sadašnji najbliži suradnik ostane do kraja v.d. mandata, prekine radove na istoj i osim štete uzrokuje i zastoj koji je razriješen tek nakon višegodišnje pravne zavrzlame. Koliko dobro je radio vidljivo je javno već više od godine dana (stranica 5. programa na linku: https://www.velegs-nikolatesla.hr/competition/dr.sc.%20Vlatka%20Ružić,%20prof.v.š.pdf). Sugeriram da pročitate cijeli dokument da se informirate o ostavštini svog danas najbližeg suradnika jer je očigledno da niste informirani te da usput pogledate koliko smo dobrih stvari u nemogućnim uvjetima svi zajedno napravili u vrijeme mog mandata. I čisto da ne budete neinformirani, natječaj za dovršetak zgrade je raspisan, i na Vašu žalost, zgrada će biti dovršena do kraja ove godine. Ne Vašom krivicom.
  • Nisam sigurna lažete li svjesno ili Vam samo matematika ne ide najbolje  (nadam se da je ovo drugo) – reći da je prve godine kad je otvoreno Veleučilište bilo upisanih 500 studenata je neozbiljno i zlonamjerno i za Vas jer je kvotama dopušten maksimalan upis od 180 studenata ( na svakom studiju kojih ima tri po 30 redovnih i 30 izvanrednih studenata). Ali izgleda da je kod vas 60 x 3 = 500 ( blago Vama). Po toj Vašoj računici je izgleda i gospodarstvo županije u plusu što volite isticati. Vama za informaciju, tada ih je upisano 160. A budući da ili svjesno lažete ili da Vam ne ide matematika, slažem se, trebate biti očajni. Ja bih na Vašem mjestu svakako bila.
  • Razumijem da ste očajni zbog specijalističkog studija (i trebate biti) jer u pisanom nalazu imenom i prezimenom stoji da nam isti nije odobren zbog nekompetencija Vaših kumova vjerojatno zaposlenih po Vašoj preporuci –  gđe Marije Baburić Vranešić  – koju je komisija ocijenila nekompetentnom za držanje bilo kakve nastave na toj razini pred ravno osam svjedoka prije nego li su to i napisali svima nama na žalost. Dakle i ovdje razumijem Vaš očaj, isti je i u ovom slučaju opravdan jer sam i ja bila očajna kad mi zbog Vaših obiteljskih prijatelja nije prošao specijalistički studij iako su svi ostali parametri (osim navedenih kompetencija) ocijenjeni pozitivno. Također, tada su svi dionici ( NP Plitvice, Elektrolika, Županijske uprava za ceste, poduzetnici, privatnici, profesori…) i cijela društvena zajednica Ličko-senjske županije aktivno dala svoj doprinos da specijalistički studij prođe (jer je to u interesu svih nas) i svi su došli podržati isti – osim Vaše pročelnice za gospodarstvo kojoj ste očigledno zabranili dolazak. Pametnom dosta.

Nisam sigurna koliko ste dobro procijenili tko uistinu nanosi štetu našoj županiji (ne samo meni, već gotovo svim institucijama koje na području iste djeluju koje ili koristite u predizborne svrhe ili ponižavate i vrijeđate ako Vam nisu po volji) ali sam sigurna da će Vam to stanovnici iste uskoro pokazati. 

S poštovanjem, 

  dr.sc. Vlatka Ružić, dipl.oec.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video