Postavke
kolačića

Volite povijesne romane?

Radnja romana U sjeni vinove loze odvija se u talijanskoj regiji Toscani, u pansionu koji se nalazi u sklopu vinarije. Radnja započinje tako da glavna junakinja Fiona koja živi u Americi dobiva odvjetnički poziv iz Italije o nasljedstvu svog preminuloga oca. Fiona, međutim, nikad nije upoznala oca jer joj majka o njemu nikad nije pričala, sve do prije svoje smrti kad je joj je odlučila otkriti da njezin pravi otac nije ovaj s kojim je njezina majka živjela u Americi, već netko drugi, tko živi u Europi.


Fiona odlazi u Italiju prema uputama odvjetničkog poziva.
Ondje upoznaje svoju polubraću i polusestre koji je s prijezirom gledaju jer je, prema oporuci svog pravog oca, postala nasljednicom vinarije stare gotovo 150 godina. Vinarija je uhodani posao s prepoznatljivim brendom i materijalnom stabilnošću. No kako je došlo do toga da joj nepoznati čovjek ostavlja više milijunski biznis u nasljedstvo?


Tad se radnja seli u 1986. godinu, godinu njezinog rođenja i vremenu u kojem joj je majka također boravila na tom imanju. Ondje se zaposlila kao turistički vodič kroz vinariju, a poslodavac joj je bio Fionin pravi otac. S majkom je boravio i lažni otac kako bi na toskanskim padinama u miru i tišini dovršio svoj roman prvijenac.
Fioni ova priča nije nemoguća no cijelo vrijeme boravka nastoji odgonetnuti razlog svog nasljedstva, a ono očigledno leži u poslovnim novitetima i prijedlozima koje je njezina majka postavila za održivi razvoj vinarije a za koje vlasnikova tadašnja supruga nije imala razumijevanja.


Ova uzbudljiva priča otkriva nam tržišne zakonitosti 80tih godina, odnos među članovima obitelji i potrazi za vrijednostima koje čine ono što nazivamo pravom obitelj. 


Lijepi opisi krajolika, dijalozi koji obiluju kratkim rečenicama te razrađeni karakteri likova čine ovaj roman kvalitetnim štivom. 

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video