VRIJEDNO 80 novih parkirnih mjesta oko Doma zdravlja Otočac

Kako bi se smanjile gužve oko Doma zdravlja Otočac koje traju već nekoliko godina danas je župan ličko-senjski Ernest Petry potpisao Ugovor za obavljanje radova na proširenju tamošnjeg parkirališta. Ugovor je od strane izvođača radova potpisao Marko Prpić, direktor poduzeća „Via“d.o.o. iz Rijeke.

-Na ovaj način će se omogućiti puno više parkirnih mjesta za vozila zaposlenika Doma zdravlja Otočac, kao i korisnicima zdravstvenih usluga. Bit će to 80-ak novih parkirnih mjesta. Ovaj problem nije od jučer, ali smo ga unatrag godine dana odlučili dugoročnije riješiti. Ovaj projekt će s PDV-om stajati 928. 487,50 kuna. Rok za izvođenje radova je dva mjeseca od uvođenja u posao pa će na taj način novo parkiralište biti u funkciji tijekom ove godine. U pripremi ovoga postupka sudjelovali su Darko Banić, Dubravka Rukavina i Valentina Zdunić, rekao je župan Ernest Petry.

Jutros nam je odobrena još jedna investicija na području Grada Otočca, a riječ je o dječjem igralištu u Švici. Ministarstvo turizma i sporta će za taj projekt izdvojiti oko 500 tisuća kuna. Za projekt novo igralište aplicirala je i Općina Brinje također u vrijednosti od oko 500 tisuća kuna. Treba spomenuti i pripremne postupke vezane uz uređenje škole u Otočcu. Na ovaj način će se samo u ovome segmentu u Ličko-senjsku župniju uložiti oko tri milijuna kuna, rekao je župan Ernest Petry.

Na ukazanom povjerenju zahvalio se Marko Prpić iz tvrtke „Via“ d.o.o. rekavši kako je ova tvrtka na području Otočca aktivna još od 1998. godine te je već uspješno okončala mnoge projekate.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video