VRIJEDNO U Gospiću gotova tehnička baza i Centar Hrvatskog autokluba

Na ulazu u Gospić gotova je tehnička baza Hrvatskog autokluba u koji je HAK investirao pet milijuna kuna. Baza je sagrađana u rekordnom roku od pet mjeseci a cijela realizacija velike za glavni lički grad i Liku vrijedne investicije trajala je manje od godinu dana, što je dokaz kada se hoće sve se može.

Svečano otvaranje najavljeno je za utorak u sklopu Dana grada Gospića.

HAK se odlučio na milijunsku investiciju kako bi se povećala razina i brojnost usluga vozačima s područja Like i šire. Bit će to objedinjeni servis usluga kojemu će prednjačiti radionice za otklon kvara na automobilima, kao i  vježbovni poligon za sve kategorije vozila i učionice za polaganje prometnih propisa i pravila. Na tom će se mjestu ujedno izdavati i međunarodne vozačke dozvole za sve kategorije vozila te dozvole za upravljanje tuđim vozilima. Gospić i Lika do sada nisu imali ovakav objedinjeni sadržaj namijenjen vozačima.

Centar će biti na usluzi i  mnogobrojnim turistima koji prolaze ovim dijelom Hrvatske, u vidu svih usluga koje HAK pruža, od vučne službe do otklona kvarova te će zaposliti isključivo lokalnu radnu snagu.

Inače sjajne priče ne bi bilo bez gradske uprave Gospića koja je u iznimno kratkom roku izvršila sve potrebne administrativne radnje oko zamjene zemljišta. Također moram istaknuti naše zadovoljstvo je zbog brzine izdavanja građevinske dozvole koja je bila spremna za manje od mjesec dana, naglasio je direktor HAK-a Slavko Tušek.

– Grad Gospić ovakvim načinom rada želi potaknuti i druge investitore da dođu u Gospić. Napominjem kako će  i u buduće svaki ozbiljan investitor imati našu maksimalnu potporu u što bržem pokretanju poslovanja, odnosno olakšavanju administrativnih potreba, bez birokracije, što je zapravo i zadaća svake dobro organizirane gradske uprave. Uvjeren sam da Gospić ima brojne resurse i potencijale, pri čemu valja istaknuti  odličnu prometnu poziciju. Ovo uvijek ističem u  razgovorima sa brojnim potencijalnim investitorima  kao jaku komparativnu prednost, a u tom će smjeru sigurno ići i daljnji razvoj Grada Gospića, kaže gradonačelnik Karlo Starčević uoči svečanog otvaranja Tehničke baze HAK-a u Budačkoj ulici koji je smješten korak do čvora autoceste i pokraj benzinske crpke Energy Benza.

U rekordnom roku građevinske radove je izvela tvrtka „Projektgradnja plus“ d.o.o. iz Slavonskog Broda.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Grička vještica – novo izdanje

G𝑟𝑖𝑐̌𝑘𝑎 𝑣𝑗𝑒𝑠̌𝑡𝑖𝑐𝑎, magnum opus prve hrvatske profesionalne novinarke i najčitanije književnice, Marije Jurić Zagorke, stiže u novome, prekrasnom kolekcionarskom izdanju!  Od 𝑇𝑎𝑗𝑛𝑒 𝑘𝑟𝑣𝑎𝑣𝑜𝑔 𝑚𝑜𝑠𝑡𝑎 do

Podijelite sadržaj
Play Video