Postavke
kolačića

VRIJEDNO Uređeno malonogometno igralište u Donjem Lapcu

Danas je upriličeno svečano otvorenje novouređenih igrališta Osnovne škole Donji Lapac zbog čega učenici Osnovne škole Donji Lapac imaju poseban razlog za zadovoljstvo. Za završeni projekt obnove i uređenja dva igrališta Osnovne škole Donji Lapac, Ličko-senjska županija provela je postupak javne nabave te za uređenje istoga osigurala sredstva kroz Plan kapitalnih ulaganja u 2022. godini.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 251.282,68 kn s PDV-om. Svečanosti otvorenja prisustvovao je ličko-senjski župan Ernest Petry sa zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić, zamjenik župana Milan Uzelac, načelnik Općine Donji Lapac Ilija Obradović, zamjenik načelnika Općine Miro Tomić, ravnatelj Osnovne škole Donji Lapac Marko Matić, velečasni Igor Lulić, protojerej Predrag Sušić te Joso Vrkljan, direktor poduzeća „Lika ceste” d.o.o. koje je ujedno bilo i izvođač radova, dok je uslugu stručnog nadzora obavila tvrtka Dankom-projekt d.o.o. iz Kompolja, te mnogobrojni učitelji i učenici osnovne škole. Povodom svečanog otvorenja igrališta, vrpcu je prerezao ličko-senjski župan Ernest Petry u nazočnosti načelnika Općine Donji Lapac Ilije Obradovića.

Župan Petry je nakon otvorenja igrališta istaknuo: „Posebno nam je drago što smo napokon ovim ulaganjem osigurali adekvatna igrališta za provođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture za najmlađe korisnike u Donjem Lapcu, a ujedno i prostor za provođenje slobodnog vremena kako bi se djeci omogućilo da u izvanškolskim aktivnostima što više vremena provode igrajući nogomet, košarku ili rukomet. Vjerujem da će ovo biti mjesto veselja i stvaranja lijepih uspomena za najmlađe korisnike, uz napomenu da će županija i dalje u skladu s financijskim mogućnostima nastaviti voditi brigu o razvoju svih mjesta na području županije.”

U ime Općine Donji Lapac obratio se načelnik Ilija Obradović, koji je zahvalio Ličko-senjskoj županiji i županu što su prepoznali i riješili problem igrališta na veselje najmlađih stanovnika općine. Nazočnima se obratio i ravnatelj škole Marko Matić: „Na radost naše djece napokon su uređena igrališta s dva nova poligona – košarkaškim i nogometnim.

Prvenstveno bih zahvalio županu Petryju na osiguranim sredstvima te poduzeću “Lika ceste” d.o.o. koje je radove odradilo kvalitetno i u roku. Izgradnjom ovih igrališta djeci smo stvorili siguran prostor za obavljanje školskih aktivnosti, kao i za igru i zabavu te se u ime svih učitelja kao i u ime svih 76 učenika koliko ih broji Osnovna škola Donji Lapac od srca zahvaljujem.”

Podijelite sadržaj
Play Video