Za koga je i zašto Josip Jović dao život ?

More hrvatskih branitelja dalo je u Domovinskom ratu svoje živote za slobodnu Hrvatsku.

Većinom, debelom većinom sirotinja je stradala.

Prvi koji je dao svoj život u cvijetu mladosti bio je Josip Jović iz Aržana koji je bio predvodnik hrvatske sirotinje koja je sanjala Hrvatsku i išla nacionalnim idealima o slobodnoj Hrvatskoj.

Jović nije znao što je Udba, polutani, doušnici, znao je samo za zov Hrvatske. Jović je na krvavi plitvički Uskrs 1991.godine išao tezom, nije važno što će meni moja Domovina dati, važno je što ću njoj dati za slobodu.

Dao je život u olovnim vremenima kada si rijetki krenuli igrati na Hrvatsko sve ili ništa. Karte života su odigrale svoje, Jović je svoj mladi život ostavio u plitvičkoj zimi baš za Uskrs koji je bio natopljen krvlju i kasnije se na krvi stvorila slobodna Hrvatska.

Da je krenulo po drugom Jović bi bio opet žrtva kao drugi Jovići koji su 90-godina krenuli srcem, jer hrvatski udbaši zajedno sa Srbima bi znali gdje im je mjesto. Danas 31 godinu poslije Jović je već odavno na nekom, kažu za sve one koji odu na nekom drugom “boljem” mjestu, dok “domoljubi” kolo vode.

Nakon svega i svih događanja u slobodnoj Hrvatskoj na današnji dan nameće se samo jedno pitanje za koga je i zašto Josip Jović dao svoj život za Uskrs 1991.godine ?.

Podijelite sadržaj