Za projekte razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda 9,4 milijuna eura,

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u petak 12. svibnja 2023. je objavilo popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se financirati u 2023. godini.

Prijave projekata na Javni poziv Ministarstva bile su moguće u razdoblju od 8. veljače 2023. do 10. ožujka 2023. godine.


Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva Ministarstva. Odobreno je 388 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 9.498.400,00 eura.

Najmanji iznos sufinanciranja po projektu iznosi 1.600 eura dok je najveći 35.600 eura. 

 
Riječ je o projektima koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.  


S odabranim Korisnicima Ministarstvo će potpisati Ugovor o sufinanciranju.

Više informacija o financiranju razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2023. godini dostupno je na internetskoj stranici Ministarstva.

Popis svih odabranih projekata za sufinanciranje u 2023. 

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Prljavo Kazalište u Rijeci

Kultni rock sastav, najavio je svoj koncert 16.2.2023. godine u Dvorani mladosti. Prljavo Kazalište ostavilo je veliki trag u glazbenoj povijesti zemlje i osvojio srca

Podijelite sadržaj
Play Video