Za uređenje Parka književnika u Senju 350 000 eura

Temeljem Javnog poziva za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina Ličko-senjska županija u suradnji s Gradom Senjem kao projektnim partnerom prijavila je projekt pod nazivom „Obnova Parka senjskih književnika”.

Odlukom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od 27. srpnja 2023. godine odobrena su sredstva pomoći za sufinanciranje navedenog projekta u iznosu 350.000 eura što čini 58,33% ukupno prihvatljivih i opravdanih troškova projekta.

Projektom će se obnoviti, urediti i opremiti Park senjskih književnika, čime će se ujedno i doprinijeti provedbi mjera prilagodbe klimatskim promjenama.

Ukupna vrijednost predmetnog projekta iznosi 600.000 eura (s PDV-om) te će razliku do ukupnog iznosa Grad Senj aplicirati na Program gospodarske i društvene revitalizacije Like, a sve kako bi se projekt realizirao sa što manjim udjelom vlastitog financiranja.

Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry i gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović, zahvalili su Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na čelu s ravnateljem Lukom Balenom, što su prepoznali predmetni projekt kojim će se uz sve navedeno urediti i vizura izgleda grada Senja.

Župan Petry naglasio je da je cilj Ličko-senjske županije da se sva četiri grada i svih osam općina s područja županije razvijaju ravnomjerno i jednakim intenzitetom neophodno potrebnih ulaganja, što je moguće realizirati s upravo ovakvim kvalitetnim projektima.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj

110.godina Cerovačkih špilja

Prije 110 godina, na području južnog Velebita, otkrivene su Cerovačke špilje.Otkrivene su prilikom radova na izgradnji Ličke pruge koje je predvodio inženjer Nikola Turkalj. Park

Podijelite sadržaj
Play Video