Postavke
kolačića

Za uređenje Parka književnika u Senju 350 000 eura

Temeljem Javnog poziva za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina Ličko-senjska županija u suradnji s Gradom Senjem kao projektnim partnerom prijavila je projekt pod nazivom „Obnova Parka senjskih književnika”.

Odlukom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od 27. srpnja 2023. godine odobrena su sredstva pomoći za sufinanciranje navedenog projekta u iznosu 350.000 eura što čini 58,33% ukupno prihvatljivih i opravdanih troškova projekta.

Projektom će se obnoviti, urediti i opremiti Park senjskih književnika, čime će se ujedno i doprinijeti provedbi mjera prilagodbe klimatskim promjenama.

Ukupna vrijednost predmetnog projekta iznosi 600.000 eura (s PDV-om) te će razliku do ukupnog iznosa Grad Senj aplicirati na Program gospodarske i društvene revitalizacije Like, a sve kako bi se projekt realizirao sa što manjim udjelom vlastitog financiranja.

Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry i gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović, zahvalili su Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na čelu s ravnateljem Lukom Balenom, što su prepoznali predmetni projekt kojim će se uz sve navedeno urediti i vizura izgleda grada Senja.

Župan Petry naglasio je da je cilj Ličko-senjske županije da se sva četiri grada i svih osam općina s područja županije razvijaju ravnomjerno i jednakim intenzitetom neophodno potrebnih ulaganja, što je moguće realizirati s upravo ovakvim kvalitetnim projektima.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video