ZA VIKEND Pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i droga

Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti na području država Europske unije, a ujedno i na području Policijske uprave ličko-senjske, u razdoblju od 14. do 20. lipnja provodi se pojačani nadzor vozača u prometu. Nadzor se provodi s ciljem utvrđivanja prekršaja koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola i droga.

Riječ je o koordiniranim aktivnostima koje se provode u sklopu akcije ROADPOL-a u svim državama članicama. Svrha akcije nije isključivo kažnjavanje vožnje pod utjecajem alkohola i droga, već i privlačenje pozornosti javnosti na tu temu. Konzumiranje alkohola ili droga ili njihova kombinacija, a potom upravljanje vozilom, među glavnim su čimbenicima koji utječu na sigurnost u prometu.

Tijekom provođenja ciljanih aktivnosti policijski službenici će od subote, 17. lipnja 2023. godine od 7 sati pa do nedjelje, 18. lipnja 2023. godine do 7 sati dodatno provoditi pojačani 24-satni nadzor upravljanja sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Brinje se sjeća najmilijih

Povodom blagdana Svih svetih, predstavnici Općine Brinje predvođeni općinskim načelnikom Zlatkom Fumićem polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su počast kod Centralnog križa u Brinju

Podijelite sadržaj

Blagdan Svih svetih

Papa Benedikt XVI. rekao je: ” Da bismo mogli biti sveti, nije potrebno činiti izvanredne pothvate i djela, nit posjedovati posebne karizme, jednostavno služiti Kristu,

Podijelite sadržaj
Play Video