ZAGREB Delegacija iz Ličko senjske županije posjetila ministricu poljoprivrede

Danas je u Ministarstvu poljoprivrede u Zagrebu održan radni sastanak izaslanstva Ličko-senjske županije s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković na kojem su uz ministricu nazočili i njezini najbliži suradnici. U ime Ličko-senjske županije na sastanku su nazočili župan Ernest Petry, predsjednik županijske skupštine Marijan Kustić, zamjenik župana Milan Uzelac, pročelnica za gospodarstvo Ana Stilinović Rukavina, u ime kabineta župana Antonija Matić, gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac, zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša, načelnik Općine Udbina Josip Seuček, načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić i direktor Komunalca Gospić Milan Mataija.

Teme dnevnog reda na sastanku bile su upisivanje poljoprivrednog zemljišta u Arkod sustav, nekontrolirana ispaša stoke na području pojedinih gradova i općina u Ličko-senjskoj županiji s naglaskom na područje grada Gospića te općina Perušić i Udbina, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, uspostava uzgojnog centra i druge teme.

Zaključeno je da je suradnja Ministarstva poljoprivrede i Ličko-senjske županije na visokom nivou, a prijedloge koje je iznijela Ličko-senjska županija u svezi otvorenih pitanja u cilju stvaranja uvjeta za realizaciju aktualnih razvojnih projekata u poljoprivredi, mljekarstvu i drvoprerađivačkoj industriji razmotrit će stručne službe ministarstva u najkraćem roku.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Blagdani pred vratima !

Božićno-novogodišnji blagdani za mnoge najljepši dani u godini kucaju na vrata. Prvi dašci mogu se osjetiti u trgovačkim centrima koji su već u blagdanima. Ovaj

Podijelite sadržaj
Play Video