ZAMAH Počinje uređenje luke u Barić Dragi, a cijela podvelebitska obala veliko gradilište

Nakon provedenog postupka javne nabave ovoga će mjeseca početi građevinski radovi u luci Barić Draga koji će izvoditi u nekoliko faza. Cjelokupna vrijednost investicije iznosi 5,6 milijuna kuna, a radovi u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna trebaju biti završeni do konca 2022. god,. za što su sredstva osigurana putem Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i EU fondova.

Prigodom potpisivanja sporazuma o izvođenju radova načelnik Općine Karlobag Boris Smojver zahvalio se ministarstvu i Ličko-senjskoj županiji na mnogobrojnim projektima koje su isti podržali, a koji će biti realizirani na širem području općine Karlobag gdje su u tijeku pripreme za početak izvođenja radova koji će započeti tijekom rujna, od uređenja Trga Giardin gdje će biti izgrađen i ribarski muzej na otvorenom u vrijednosti od 2 milijuna kuna + PDV, uređenje 102 godine stare gradske plaže u vrijednosti od 1,1 milijun kuna + PDV, nastavka III. faze radova na uređenju luke Karlobag u vrijednosti od 4 milijuna kuna, zamjene nedavno izgorjelog krovišta na Kapucinskom samostanu, što malu općinu pretvara u veliko gradilište.

Uređenja luke Barić Draga, luke Karlobag, luke Senj, pristaništa Stinica, trenutno u tijeku uređenje poslovnih prostorija nove zgrade Lučke-uprave u Senju, kao i priprema dokumentacije i idejnog rješenja za proširenje luke Senj velike građevinske ofenzive na podvelebitskom području gdje se ulaže više nego ikad prije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video