Postavke
kolačića

Započela je najveća knjiška mobilizacija u Hrvatskoj!

Noć knjige, nacionalna manifestacija koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, održat će se 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

I ove smo godine ponosni suorganizatori Noći knjige, koja će tematski propitivati na koji se način nosimo s vremenima opterećenim kataklizmičkim scenarijima (ratovi, društvene i financijske krize, nepovoljan utjecaj klimatskih promjena) i kako nam u tome knjige mogu pomoći. U kakvoj literaturi pronalazimo utjehu i motivaciju za promjene? Kakve nam odgovore na suvremene prijetnje nude književnost i znanost? Što nam savjetuju psiholozi? Kako se branimo od pseudočinjenica i lažnih vijesti? I konačno: kako možemo, zahvaljujući onom što čitamo u knjigama, mijenjati sebe, a onda i ishode koji su pred nama?

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Moderna vremena – portal za knjigu i kulturu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Manifestacija će se održati uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Programi se u sustav Noći knjige mogu prijaviti do 22. ožujka putem prijavnice dostupne na mrežnoj stranici manifestacije: https://prijava.nocknjige.hr.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video