Postavke
kolačića

Započele svečanosti u sklopu obilježavanja Dana Ličko-senjske županije

Ličko-senjska županija danas slavi svoj Dan, a svečanost obilježavanja započela je posjetom Spomen domu dr. Ante Starčevića u Velikom Žitniku. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće, simbolizirajući zahvalnost i sjećanje na povijesnu baštinu i važnost Oca Domovine.

Program je nastavljen na Gradskom groblju sv. Marije Magdalene u Gospiću gdje su također položeni vijenci i zapaljene svijeće u čast poginulim hrvatskim braniteljima. U obje ceremonije su sudjelovali župan Ernest Petry i zamjenica Jasna Orešković Brkljačić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo, državni tajnik u ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić, izaslanik predsjednika Županijske skupštine Ivica Radošević, a u ime javnih poduzeća svijeće je zapalio Joso Vrkljan. Prisutni su bili i predstavnici branitelja, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije i ostali građani.

Svečanost je nastavljena svetom misom u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije, koju je predvodio preč. Mišel Grgurić uz koncelebraciju o. Ante Kneževića i umirovljenog svećenika don Jure Ladišića.

Nakon mise, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata te ispred biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Trgu Alojzija Stepinca.

Dan Ličko-senjske županije će biti dodatno obilježen svečanom sjednicom Županijske skupštine, na kojoj se očekuje dolazak predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića te drugih brojnih državnih i lokalnih dužnosnika.

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video