Postavke
kolačića

Završeni radovi 1. faze ugradnje dizalice topline u zgradi Ličko-senjske županije u vrijednosti 232 tisuće eura

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zastupan po direktoru Luki Balenu i ličko-senjski župan Ernest Petry, potpisali su Ugovor o neposrednom sufinanciranju projekta korištenja obnovljivih izvora energije za projekt „Energetska obnova zgrade Ličko-senjske županije ugradnjom dizalice topline“.

Ukupna vrijednost prve faze projekta iznosila je 232.250,65 eura od čega je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osiguran iznos od 185.136,91 eur, dok je preostali iznos od 41.113,74 eura financiran sredstvima Ličko-senjske županije.

Riječ je o Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrade Županije s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a sve na temelju uspješne prijave Ličko-senjske županije u sklopu Javnog poziva za poticanje obnovljivih izvora energije objavljenog 30. ožujka 2022. godine.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, izvođač radova bilo je poduzeće VELEBIT NES d.o.o. iz Zagreba, koju zastupa direktor Željko Starčević, dok je cjelokupno izvođenje radova trajalo približno osam mjeseci.

Cilj projekta je ostvariti uštede u godišnjoj potrošnji energije te osigurati kvalitetnije uvjete rada za zaposlenike Ličko-senjske županije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video