Postavke
kolačića

Završio 24. Biograd Baot Show

Završio 24. Biograd Boat Show. Najveći nautički sajam u Srednjoj Europi, ujedno i zlatni član Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, od iznimnog je značaja za hrvatsku nautiku i turizam.

Biograd Baot show, najveći hrvatski i srednjoeuropski sajam na moru koji je okupio više od 300 izlagača i 300 izloženih plovila uz prateće sajamske manifestacije. Na ovogodišnjem sajmu predstavljeno je više od 40 novih plovila do 22 metra duljine uključujući i novi Monachus 70 Fly, najveću serijsku jahtu u povijesti hrvatske brodogradnje.

Nautički turizam je jedan od najpropulzivnijih segmenata naše turističke ponude, što pokazuju brojke i ove godine. U prvih 9. mjeseci ove godine zabilježeno je oko 500 tisuća dolazaka i oko 3,3 milijuna noćenja ostvarenih u nautičkom čarteru, što je 20 posto bolji rezultat nego u istom razdoblju 2021. godine. Hrvatska gospodarska komora u sklopu sajma tradicionalno okuplja sve dionike javnog i privatnog nautičkog sektora u kongresnom programu kroz HGK Dane nautike u čijem su fokusu ove godine strateški dokumenti i planovi koji će odrediti dugoročnu poziciju nautičkog turizma u Hrvatskoj. Riječ je o novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. te Strateškom marketinškom i operativnom planu Hrvatske turističke zajednice.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video