Postavke
kolačića

“Zaželi” – osigurano 58 milijuna eura za 72 nova projekta!

1.206 hrvatskih građana bit će zaposleno na pružanju usluga potpore i podrške za 7.236 starijih osoba! Čestitam svim potpisnicima! – poručio je premijer Andrej Plenković na uručivanju ugovora iz 4. faze Poziva „Zaželi“, sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda plus.

“Zaželi” je izvorna hrvatska inovacija, na što sam iznimno ponosan! Taj program odražava naše načelo solidarnosti – tako što omogućava posao teže zapošljivim ljudima, a onima starijima i nemoćnima oslonac, pomoć i lakši život. Posebni je naglasak na zapošljavanju u ruralnim krajevima, zbog čega je „Zaželi“ također naišao na veliko odobravanje European Commission. Iz EU i Državnog proračuna osigurali smo i dodatnih 286 milijuna € za financiranje svih prijava!“

Naglasio je da su socijalne politike naše Vlade stalno i snažno usmjerene na dobrobit osoba starije životne dobi, podsjetivši na 7 dosadašnjih paketa pomoći 🇭🇷 umirovljenicima u vrijednosti 450 milijuna €, na kontinuirano podizanje mirovina, izgradnju centara za starije osobe u 18 županija & ostale mjere – poput povećanja nacionalne naknade.

Idemo po treći mandat!

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video