Postavke
kolačića

ŽIGLJEN Obnovljena vrata otoka Paga

Obnovljeno je i trajektno pristanište Žigljen, u što je uloženo 73,4 milijuna kuna. Svečano će biti otvoreno u ponedjeljak, 12. lipnja 2023. godine u 10 sati. Izgradnja je financirana iz Kohezijskog fonda Europske unije, koji je osigurao 62,4 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava osiguralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Rekonstrukcija trajektnog pristaništa Žigljen ima stratešku važnost za unaprjeđenje prometne povezanosti i održivog razvoja cijelog otoka Paga sa ciljem poboljšanja usluga prijevoza tijekom cijele godine.

Rekonstrukcijom i dogradnjom trajektnog pristaništa Žigljen na “obali 1” osiguran je vez za trajekt dužine 120m, produljila se “obala 2” za 56 metara, te se proširio ulaz u uvalu na “obali 3”, kako bi trajektima veće dužine bio osiguran i olakšan manevar.

Obnovom “vrata otoka Paga” osigurati će se adekvatan privez i sigurnost linijskih veza, veći kapacitet i razina uslužnosti postojeće luke te cjelokupno povećanje razine usluge. S obzirom na to da kroz ovo trajektno pristanište godišnje prođe oko milijun putnika i oko 300 tisuća vozila. Cilj je projekta skratiti boravak i čekanje vozila na ukrcaj, samim time i smanjenje gužvi na pristaništu, a sve navedeno pridonijet će poboljšanju uvjeta povezanosti otoka s kopnom i općenito opstanku i razvitku grada Novalje i otoka Paga.

 Projekt rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa Žigljen dio je velikog investicijskog ciklusa koji provodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a sve s ciljem povezivanja otoka, povećanja kvalitete života i zadržavanja stanovništva.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Proljetni festival u Plitvičkim dolinama!

Za vrijeme nadolazećeg Proljetnog promotivnog tjedna u Nacionalnom parku Plitvička jezera imat ćete priliku uživati u posjeti Javna ustanova Baraćeve špilje po promotivnim cijenama ulaznica

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video