ZIMSKI ŽIVOT LIČKE METROPLE : I prtina pita tko će biti Povjerenik i Gradonačelnik

Gospić, glavni grad Like spava duboki zimski san. U ovo doba godine uvijek je spavao, jer nakon blagdana lička metropola živi na tanane. Društvenih događanja u siječnju gotovo da i nema, a posebno je ove godine, jer Grad trese najveća politička kriza vlasti, pa u toplim kafićima kojih je u Gospiću kao nigdje u malim gradovima glavna je tema tko će biti Povjerenik i tko će biti novi Gradonačelnik.

TKO ĆE BITI POVJERNIK, A TKO GRADONAČELNIK !

Oduvijek su birtije u Gospiću bile mjesto gdje se dobrim djelom kreirala gradska politika i Vlast. Doduše posljednjih godina ta praska se malo promijenila zahvaljujući sada već bivšoj vlasti koja ako je nešto dobro napravila onda je vođenje grada maknula iz gradskih kafića, no stare navike su ostale. Pošto je Gospić Grad u kome kao nigdje u Hrvatskoj se manje ne radi, a bolje živi, pa je važno tko će biti Gradonačelnik, čija funkcija samo na papiru lijepo zvuči, jer biti gospićki Gradonačelnik je nažalost biti “glava” gradskog uhljebništva i gradski skretničar, ono malo novca koji se slije u blagajnu grada nedovoljno da plati skupi gradski aparat u kome se zaposlilo svega i svačega.

ŠTO JE BITI GRADONAČELNIK ?

Biti gradonačelnik Gospića u današnja vremena je sjediti u Uredu i svaki dan primati stranke koje dolaze tražiti uslugu, zaposli sina ili kćer, riješi račun vode, komunalija, ima li koji slobodan gradski stan, počepi rupe u ulici i naspi put, “kreativan” je posao bio do sada svih gradonačelnika Gospića i biti će u buduće.

Pošto se nema odakle, gradonačelnicima jedino većinom ostaje obećanja, koja ostaju luda radovanja , pa prvi čovjek Gospića mora imati u sebi urođenu nadarenost da zna obećati, “prodati maglu” i u takvom okruženju ponekad i slagati. Kada je prije skoro sedam godina gradonačelnik Gospića postao Karlo Starčević, poduzetnik koji je uspio na goloj livadi napraviti tvornicu, mnogi su se ponadali da će se stvari u Gospiću korjenito promijeniti, no sve je ostalo po starom, osim što je manje kriminala, jer gdje uhljebi kolo vode nitko Grad ne može promijeniti.

Nije to uspjelo niti radoholičnom i štedljivom Starčeviću koji je sedam godina potrošio na “krive ljude”. Zato i novog gospićkog gradonačelnika čeka ista sudbina, jer Gospić je Grad gdje deseteljećima uhljebi su ugledni građani, a oni koji od svoga rada žive su u zapećku. Zato bez pomoći državne vlasti Gospić ne može funkcionirati, niti doživjeti bilo kakvi razvoj, a pomoć države znači i dalje nastavak jačanja uhljebništva.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

OKO KAMERE Liječnička kavica !

U Rijeci je danas otvorena nova bolnica za majku i dijete, dom s 224 kreveta bit će na ponos svih Riječana. Svečano otvaranje okupilo je

Podijelite sadržaj

Dan crvenih haljina u Crikvenici

Prvog petka u veljači se obilježava Dan crvenih haljina, javnozdravstvena kampanja koja je pokrenuta kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Prva

Podijelite sadržaj
Play Video