Zlatna kuna Kromi iz Gospića

Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Otočca dodijelila je Zlatnu kunu tvrtki Kroma iz Gospića kao najuspješnijem trgovačkom društvu u Ličko senjskoj županiji u 2020. godini u kategoriji malih trgovačkih društava. Nagradu je u ime inovativne i rastuće tvrtke primio vlasnik Marijan Krmpotić.

Priznanje Zlatna kuna dodjeljuje se za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu u cjelini još od osamostaljenja Hrvatske. Ideja o ovome priznanju nastala je kao izraz težnji da gospodarstvo, tada tek osnovane demokratske i neovisne Republike Hrvatske, na samom početku postojanja poprimi osobine kune, simbola izdržljivosti, snalažljivosti, spretnosti te lukavosti, ali i blagostanja i plodnosti.

Inače, Zlatna kuna se od 1993. dodjeljuje za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu u cjelini. Lista nominacija temelji se na izračunu utvrđenih pokazatelja, a primjereno se vrednuje i ukupni poslovni imidž trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, kao i doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video