Žrtva !

Afera održavanja Javne rasvjete u Gospiću je otvorena, nema nazad.

Nakon što su poznati detalji, nameće se pitanje hoće li žarulje skupe kao drago kamenje razotkriti milijunski kriminal u Gospiću i hoće li pravna država i institucije doći do glavnih aktera toga slučaja koji miriše na kriminal.

BIVŠI GRADONAČELNIK ŽRTVA !

I dok su neki dobro i lako zaradili, točnije se na žaruljama obogatili ima čini se i žrtava. Uz aferu kao glavno ime veže se ime bivšeg gradonačelnika Gospića Petra Krmpotića koji je potpisao famozni poslovni Ugovor sa gospićkom tvrtkom Millem.

Nameće se niz pitanja oko bivšeg gospićkog gradonačelnika koji je zanimljivo nekoliko godina poslije otišao trbuhom za kruhom u Irsku, pa i ono glavno kakvu je korist imao bivši gradonačelnik kada je pristao potpisati Poslovni ugovor oko žarulja koje su bile skupe kao drago kamenje, i na svoja leđa natovariti teret odgovornosti ?.

Bolji poznavatelji prilika tvrde da je Krmpotić u tom slučaju svojevrsna žrtva i da je morao, iako vrijedi ona stara da se mora samo umrijeti, no u Gospiću je gotovo 20 godina vrijedio Zakon “moraš”, pa je po tom zakonu bivši gospićki gradonačelnik žrtva.

Taj Zakon “moraš” u Gospiću i ličko senjskoj županiji danas ne vrijedi.

Nameće se pitanje hoće li institucije doznati pravo istinu kako je Grad Gospić plaćao i do deset puta više cijene održavanja javne rasvjete u gradu i hoće li otkriti glavne puteve kriminalne hobotnice.

Tko je glavni nalagodavac da je grad Gospić sklopio famozni Ugovor? sa poznatom tvrtkom iz Gospića koja prije 20 godina nije imala tačke za obične žarulje, koje ne stoje više od 70 kuna, i koje su se gradu Gospiću zaračunavale po cijeni od 176 do nevjerojatnih 517 kuna.

Prigušnice, točnije naprava kojom se regulira jačina struje, koje inače koštaju 50-ak kuna, Gospić je morao plaćati 177 do 507 kuna.

Podijelite sadržaj