Postavke
kolačića

Župa Presvetog Trojstva u Otočcu – sv. Cecilija

U srijedu 22. studenoga Župa Presvetog Trojstva u Otočcu proslavila je blagdan sv. Cecilije, zaštitnice glazbenika i crkvenih pjevača, večernjom svetom Misom i koncertom duhovne glazbe.

Nastupili su crkveni zborovi iz župa Otočkoga dekanata, koji su izveli po dvije pjesme.

Kao domaćini samoga slavlja prvi je nastupao župni zbor „Sv. Cecilija“ iz Otočca. Potom su nastupali župni zbor iz Brinja, župni zbor iz Švice te župni zbor iz Sinca.

Svi su se raznježili pjesmama onih najmanjih, Dječjim zborom “Anđeli“ iz Otočca. Malo drugačijim pristupom kršćanske glazbe oduševio je VIS “Trinitas” iz Otočca.

Kao „gost koncerta“ nastupila je mješovita pjevačka skupina Folklornog društva Otočac s Tamburaškim orkestrom Gackog pučkog otvorenog učilišta, koji su uveličali samu proslavu izvedbama pjesama „Kao Marija“ i „Milost“.

Kako bi se svi prisutni vjernici zajedno s ansamblom pjesmom zahvalili žrtvama Domovinskog rata te žrtvama Vukovara i Škabrnje, otpjevali su „Bože, čuvaj Hrvatsku“, povodom nedavnog Dana sjećanja na žrtve.

Na samome kraju se otočki župnik i dekan don Goran Antunović, zahvalio za sudjelovanje i sve pozvao na nastavak druženja u dvorani pastoralnog centra.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video