Župan Ernest Petry se zahvalio Vladi Republike Hrvatske i Europskoj komisiji


Nova investicijska ulaganja u Ličko-senjsku županiju dodatno će biti poticana iz EU fondova, što je veliko priznanje i dokaz da je naš rad na ispravnom putu.

Europska komisija odobrila je danas novu statističku podjelu Hrvatske na četiri umjesto na dosadašnje dvije regije. 
Umjesto Jadranske Hrvatske i Kontinentalne Hrvatske, od 1. siječnja 2022. statističke EU regije koje su prihvatljive za nove regionalne potpore za ulaganja iz EU fondova u našoj zemlji bit će Jadranska Hrvatska, Sjeverna Hrvatska, Grad Zagreb i Panonska Hrvatska. 

Revidiranim Smjernicama za regionalne potpore koje su usvojene na razini EU, Ličko-senjska županija je, primjerice, dio Jadranske Hrvatske u kojoj novi maksimalni iznos potpora može biti 40 posto ukupno prihvatljivih troškova, što je 15 postotnih poena više nego sada, uz dodatnu mogućnost potpora projektima u Ličko-senjskoj županiji koji mogu imati i veći postotak od utvrđenog maksimalnog intenziteta potpora jer se Ličko-senjska županija smatra rijetko naseljenim područjem, s manje od 12,5 stanovnika po četvornom kilometru. istaknuo je Ernest Petry ličko senjski župan.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video