Postavke
kolačića

Župan Petry i potpredsjednik Vlade te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u zajedničkom posjetu općini Karlobag

Župan Petry i potpredsjednik Vlade te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u zajedničkom posjetu općini Karlobag: Potpisivanje ugovora i obilazak infrastrukturnih projekata

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved obišao je danas općinu Karlobag sa županom Ličko-senjske županije, Ernestom Petryjem, zamjenicom župana Jasnom Orešković Brkljačić i domaćinom, načelnikom Općine Karlobag Borisom Smojverom.

Prilikom posjete najprije su obišli radove na rekonstrukciji prometno nepovoljnog raskrižja D25 s cestom za Baški Dolac vrijednost 130.000 eura, nakon čega je u prostorijama Općine uslijedilo potpisivanje ugovora između župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja i načelnika Općine Karlobag Borisa Smojvera. Radi se o Ugovoru o sufinanciranju projekta “Sanacija hotelske plaže” u vrijednosti 50.000 eura.

Načelnik Općine Boris Smojver je tom prigodom zahvalio županu kao i Ličko-senjskoj županiji koja zadnjih par godina prepoznaje potrebe Općine i njenih žitelja te intenzivno ulaže u infrastrukturu i turistički razvoj što je vidljivo na području cijele općine Karlobag. Na samom kraju svečanog potpisivanja ugovora načelnik Smojver je iskoristio priliku da potpredsjedniku Vlade RH i ministru branitelja uruči poklon, reljef ostataka crkve sv. Karla Boromejskog – crkve srušene u 2. Svjetskom ratu, dodatno uništene prije 53 godine kad je komunistička vlast odlučila kroz nju probiti cestu.

Potom je uslijedio obilazak rive gdje se trenutno provodi rekonstrukcija vrijedna 1.8 milijuna eura, kao i posjeta Gradskoj plaži koja je obnovljena s ulaganjem od 230.000 eura.

Tijekom obilaska, održano je i neformalno druženje s građanima, koji su otvoreno izrazili svoje zadovoljstvo vidljivim napretkom njihove općine na svakom koraku te su željeli pozdraviti i zahvaliti članu Vlade RH, ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu i županu Petryju stiskom ruke.

Nakon posjeta Karlobagu, posjetili su i Barić Dragu, gdje su u tijeku radovi na sanaciji rive vrijedni gotovo 900.000 eura. Mještani ovog prekrasnog dijela općine srdačno su dočekali sve prisutne i iskoristili priliku da se također zahvale Vladi RH i Županu na prepoznavanju njihovih potreba te ulaganjima koja se provode. Također, izrazili su svoje zadovoljstvo što će već ove godine započeti rješavanje problema s vodovodom koji već godinama muči mještane.

Današnji posjet potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i župana Ernesta Petryja općini Karlobag naglasio je važnost ulaganja u infrastrukturu i turistički razvoj, te prepoznavanje potreba lokalnog stanovništva. Ova posjeta predstavlja korak naprijed prema poboljšanju kvalitete života građana te daljnjem razvoju općine Karlobag.

Nakon posjeta Ličko-senjskoj županiji, ministar Medved posjetio je crkvu Gospe od Ružarija, nakon čega je prisustvovao predizbornom skupu HDZ-a u Ražancu koji se nalazi u Zadarskoj županiji, ali je ujedno i pripadajući dio VII. izborne jedinice.

Na skupu se okupio veliki broj mještana na kojima su se nazočnima obratili kandidati HDZ-a iz VII. izborne jedinice, ministar Tomo Medved, ministrica Nikolina Brnjac, Rade Šimičević te Ernest Petry

Podijelite sadržaj
Play Video

Goran Bare i Majke stižu u Zadar!

Pripremite se za nevjerojatan glazbeni doživljaj jer legendarni Goran Bare i Majke, stižu u Arsenal! Oprezno, jer u subota, 13. travnja, Arsenal će biti pod

Podijelite sadržaj
Play Video