Postavke
kolačića

Župan Petry i zamjenica Orešković Brkljačić kao primjer: Na poziv portala Lika online testirali se na droge

Nakon što je portal Lika online pokrenuo inicijativu za testiranje kandidata za gradonačelnika i zamjenika, kako iz stranaka LiPO, tako i iz HDZ-a, ličko-senjski župan Ernest Petry i njegova zamjenica Jasna Orešković Brkljačić postali su primjer drugima u lokalnoj zajednici te su se danas podvrgnuli testiranju na prisutnost droga u organizmu.

Odazivajući se našem pozivu da postave standard u transparentnosti političkog djelovanja, župan Petry i zamjenica Orešković Brkljačić odmah su se odazvali i u roku od 10-ak minuta pojavili ispred Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije gdje je izvršeno njihovo testiranje pod budnim okom medija.

Rezultati testiranja, koji su bili dostupni unutar nekoliko minuta, pokazali su da su župan Petry i zamjenica Orešković Brkljačić negativni na bilo koju od testiranih supstanci. Ovaj potez uslijedio je nakon najave kandidata za gradonačelnika Gospića, Darka Milinovića (LiPO) i Josa Vrkljana (HDZ), te njihovih zamjenika Kristine Prša i Ivice Ice Kovačevića, koji su potvrdili kako će se sutra podvrgnuti istom testu.

Ova inicijativa nije usmjerena na izazivanje ili provociranje političkih aktera, već predstavlja sveobuhvatni “ispit” pred javnosti. Cilj je omogućiti građanima potpuni uvid u etičnost i integritet onih koji se natječu za vodeće pozicije u lokalnoj upravi. Ovakav pristup jača vjeru u politički sistem i povećava odgovornost predstavnika vlasti prema zajednici koju predstavljaju.

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video