Postavke
kolačića

Župan Petry na otvaranju Hrvatskog doma u Vojvodini

U Subotici je svečano otvoren Hrvatski dom, ključni infrastrukturni projekt za hrvatsku zajednicu u Srbiji. Hrvatski dom je otvorio premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, a svečanosti je među brojnim uzvanicima nazočio i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry.

Hrvatski dom u Subotici predstavlja važan korak u očuvanju i jačanju hrvatske manjine u Srbiji. Prostor će služiti kao središte za djelovanje Hrvatskog nacionalnog vijeća, Novinsko-informativne ustanove “Hrvatska Riječ” i Zavoda za kulturu Vojvođanskih Hrvata.

Sredstva za kupnju zemljišta i izgradnju Hrvatskog doma osigurala je Vlada Republike Hrvatske, što je od iznimne važnosti za opstojnost i institucionalno jačanje hrvatske manjine u Srbiji.

Tijekom svečanosti otvorenja, župan ličko-senjski Ernest Petry, uručio je tradicionalnu ličku kapu Jasni Vojnić, predsjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, te Tomislavu Žigmanovu, ministru za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije koji je ujedno i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video