Župan Petry na otvaranju Hrvatskog doma u Vojvodini

U Subotici je svečano otvoren Hrvatski dom, ključni infrastrukturni projekt za hrvatsku zajednicu u Srbiji. Hrvatski dom je otvorio premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, a svečanosti je među brojnim uzvanicima nazočio i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry.

Hrvatski dom u Subotici predstavlja važan korak u očuvanju i jačanju hrvatske manjine u Srbiji. Prostor će služiti kao središte za djelovanje Hrvatskog nacionalnog vijeća, Novinsko-informativne ustanove “Hrvatska Riječ” i Zavoda za kulturu Vojvođanskih Hrvata.

Sredstva za kupnju zemljišta i izgradnju Hrvatskog doma osigurala je Vlada Republike Hrvatske, što je od iznimne važnosti za opstojnost i institucionalno jačanje hrvatske manjine u Srbiji.

Tijekom svečanosti otvorenja, župan ličko-senjski Ernest Petry, uručio je tradicionalnu ličku kapu Jasni Vojnić, predsjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, te Tomislavu Žigmanovu, ministru za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije koji je ujedno i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video