Župan Petry na proslavi Vukova : Vukovi su ispisali stranice časne povjesnice

Danas je veliki dan za naš grad i Ličko-senjsku županiju, a tako i za Republiku Hrvatsku.Prije 29 godina, u vrijeme Tuđmana i Šuška, u vrijeme kada se trebalo oduprijeti najvećoj opasnosti koja se nadvila nad naš narod i tek stvorenu Hrvatsku državu, osnovana je 9. gardijska brigada Vukovi.Ona je, o tome nema nikakvog spora, svojim nemjerljivim doprinosom u Domovinskom ratu ispisala stranice naše časne povjesnice.

Zlatnim je slovima u nju utkana kao legendarna brigada koja je nizom ratnih bitaka, izvojevala slobodu na okupiranim područjima ne samo ovoga, nego i drugih dijelova jedine nam domovine Hrvatske.Upravo vi danas nazočni veterani, pravi ste i autentični, iskonski svjedoci vremena o kojemu treba pričati i prenositi ga budućim naraštajima. S osobitim pijetetom prisjećamo se svih pripadnika brigade koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Nizom uspješnih vojno redarstvenih operacija poput Maslenice, Medačkog džepa, pobjedonosne Oluje kao i brzih zaustavljanja neprijateljskih djelovanja, brigada je provodila velebne borbene i oslobodilačke aktivnosti diljem zemlje, rekao je na proslavi 29.9 GBR Vukovi u Gospiću župan Ernest Petry koji je posebno pozdravio generala Mirka Norca, ratnog zapovjednika legendarnih Vukova.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video