Župan Petry na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

U Slavonskom Brodu održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija odnosno kolegij župana na kojem se raspravilo o temama koje idu u daljnju zakonsku proceduru, od izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama, Izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti, sufinanciranju usluga u cestovnom prijevozu pa sve do ekološke problematike.

Na prijedlog ličko-senjskog župana Ernesta Petryja Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija jednoglasno je podržao da se organizira radni sastanak s ministrom financija, a sve na temu povećanja udjela mase plaća JLP(R)S u masi sredstava za plaće.

Istaknuto je da je u nadolazećem razdoblju iznimno bitno usuglašavanje zakonskih prijedloga između županija i resornih ministarstava, a sve u interesu stanovnika svih regija u RH.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video