Postavke
kolačića

Župan Petry obišao radove na izgradnji dječjeg igrališta u Švici

Danas su ličko-senjski župan Ernest Petry, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, ravnateljica Osnovne škole Otočac Jasminka Devčić te predsjednica Mjesnog odbora Švica Ivana Rubčić u nazočnosti izvođača radova obišli radove na izgradnji višenamjenskog školskog igrališta za potrebe Područne škole Švica.

Ličko-senjska županija nositelj je projekta u cilju izgradnje Višenamjenskog školskog igrališta za potrebe Područne škole Švica, čija ukupna vrijednost iznosi 140.532,30 eura, što bi u kunskoj protuvrijednosti iznosilo 1 milijun i 59 tisuća kuna.

Na temelju alociranja projekta od strane Ličko-senjske županije, Ministarstvo turizma i sporta za predmetnu investiciju osiguralo je iznos od 71.952,54 eura (cca 542.000 kuna), koji iznos je osiguran iz sredstava Državnog proračuna RH, dok je Ličko-senjska županija kao nositelj projekta osigurala dodatan iznos od 68.579,76 eura (cca 517.000 kuna).

Završetkom izgradnje igrališta učenicima Područne škole Švica kao i svoj drugoj djeci te svim žiteljima Švice bit će na raspolaganju malonogometno, rukometno, košarkaško i odbojkaško igralište.

Nakon obilaska gradilišta župan Petry izrazio je zadovoljstvo radi izgradnje igrališta u Švici, napomenuvši da će Županija i dalje nastaviti s ulaganjima u društveni segment života i sportsku infrastrukturu u cilju poticanja mladih na što obuhvatnije bavljenje sportom po cijeloj županiji.

Ovim, kao i mnogim drugim projektima potvrđuje se da su nam uz gospodarsku revitalizaciju u fokusu i ulaganja u različite segmente života, kako bi se stvorili dodatni preduvjeti za opstojnost života na ovim prostorima, istaknuo je župan Petry.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video