Postavke
kolačića

Župan Petry održao prijem povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa

Ličko-senjski župan Ernest Petry održao je prijem za predstavnike Crvenog križa Ličko-senjske županije, sve povodom Svjetskog dana Crvenog križa. Ovo je bila prigoda da župan u ime svih stanovnika županije izrazi zahvalnost na dosadašnjoj suradnji i angažmanom volontera koji djeluju kroz Crveni križ, kao i da potvrdi daljnju financijsku i svaku drugu potporu Županije u ovom plemenitom radu.

Predsjednik Županijske organizacije Crvenog križa Ličko-senjske županije, Tihomir Šimunić, zahvalio se županu Petryju na izvanrednoj suradnji između Županije i Crvenog križa. Šimunić je u govoru pojasnio neke povijesne detalje i simboliku obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa. 

– Na dan 8. svibnja obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te slavimo lokalno i globalno humanitarno djelovanje. To je dan kada odajemo počast nasljeđu Henryja Dunanta, pionira volonterstva koji je prije više od 160 godina utemeljio Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Prije svega, danas je dan kada odajemo priznanje milijunima volontera i radnika koji rade uz ljude kojima je potrebna zaštita, pomoć, zdravstvena skrb, socijalna pomoć i solidarnost.

Ravnatelj županijskog Crvenog križa Vlado Brkljačić također je zahvalio županu Petryju i Ličko-senjskoj županiji na potpori koju svakodnevno pružaju u radu ove iznimno bitne organizacije.

– Na području naše županije djeluje šest društava Crvenog križa. Kao organizacija uspješno odrađujemo sve ciljeve koji se postave pred nas. Ujedno napominjem da bi sve aktivnosti Crvenog križa bilo puno teže realizirati da nemamo podršku Ličko-senjske županije te svih Gradova i Općina. Svjetski dan Crvenog križa obilježit ćemo kroz brojne aktivnosti, od obilazaka starijih i nemoćnih, do rada s mladima, kazao je Brkljačić.

Ličko-senjski župan Ernest Petry zahvalio se predstavnicima Crvenog križa na svim aktivnostima koje provode na dobrobit zajednice, kako u izvanrednim okolnostima i događajima poput elementarnih nepogoda, dobrovoljnog davanja krvi, humanitarnih aktivnosti, skrbi o starijim i nemoćnim osobama, pa sve do pomoći oko zbrinjavanja ukrajinskih izbjeglica.

– Vi ste okosnica moralnog društva. Dajete svoje slobodno vrijeme kako biste pomagali drugim ljudima. Naš odnos je više prijateljski nego poslovni. Čestitam vama i svim volonterima Svjetski dan Crvenog križa i još jednom vam hvala na svemu što činite. Ličko-senjska županija će nastaviti i dalje biti partner i podržavati vas financijski u programima koje provodite, zaključio je župan Petry, nakon čega su mu predstavnici Crvenog križa uručili majicu.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video