Postavke
kolačića

Župan Petry potpisao Sporazum za izgradnju i uređenje parkirališta za potrebe Ambulante Brinje

GOSPIĆ – Danas je u kabinetu župana upriličeno svečano potpisivanje Sporazuma vezanog za izgradnju i uređenje parkirališta Ambulante Brinje koja ustrojbeno pripada Domu zdravlja Otočac. Sporazum je u ime Ličko-senjske županije potpisao župan Ernest Petry. 

Iz proračunskih sredstava Ličko-senjske županije za 2022. i 2023. godinu, za izgradnju i uređenje parkirališta Ambulante Brinje osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 653.831,25 kuna, dok će Općina Brinje osigurati iznos od 200.000,00 kuna, što zbirno po izvršenoj procjeni iznosi ulaganje od 853.831,25 kuna.

Župan Petry u uvodnom dijelu pozdravio je sve prisutne u ime Ličko-senjske županije te istaknuo: “Cilj potpisivanja današnjeg Sporazuma je osigurati dovoljan broj uređenih parkirnih mjesta za korisnike i djelatnike, kao i lakši pristup ambulanti za osobe s invaliditetom. Na taj način ćemo poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite stanovnicima Brinja i njegove okolice. Vezano uz ovu ambulantu treba naglasiti kako je već dugi niz godina prisutan problem vezan uz uređenje parkirališta, koji ćemo ovom investicijom riješiti.”

U ambulanti se nalaze dvije ordinacije opće medicine, dvije ordinacije dentalne medicine, jedan tim patronaže, jedan tim kućne njege, jedan tim sanitetskog prijevoza te ljekarna. Također, dva puta tjedno organizirano je i vađenje krvi.

Podijelite sadržaj
Play Video

Priopćenje Jose Vrkljana

Iskreno sam se nadao da kampanja neće ići u negativnom smjeru i nisam htio kopati po prošlosti, ali sam sada prisiljen mojim dragim Gospićankama i

Podijelite sadržaj
Play Video