Postavke
kolačića

Župan Petry potpisao ugovore o stipendiranju s 10 studenata iz Ličko-senjske županije

Temeljem provedenog Javnog natječaja i Odluke o dodjeli stipendija redovitim studentima deficitarnih zanimanja s područja Ličko-senjske županije za akademsku godinu 2023./2024., danas je u prostorijama Ličko-senjske županije upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiranju s 10 studenata deficitarnih zanimanja koja se odnose na tri studenta medicine, tri studenta kemijskog inženjerstva te po jednog studenta prava, farmacije, građevine i prehrambene-biotehnologije.

U akademskoj godini 2023./2024. iz Proračuna Ličko-senjske županije financirat će se stipendije za razdoblje od deset mjeseci, koje će iznositi 150 eura mjesečno. Prigodom potpisivanja ugovora župan Ernest Petry je uz nazočnost zamjenice župana Jasne Orešković Brkljačić, pozdravio studente te im čestitao na dodijeljenim stipendijama, naglasivši da su deficitarna zanimanja definirana na temelju potreba tržišta rada, odnosno kadrovskim potrebama ustanova na području županije, a iste se odnose na studente sveučilišnih diplomskih studija, sveučilišnih integriranih preddiplomskih i diplomskih studija (4., 5. i 6. godine studija) te specijalističkih diplomskih studija u RH ili izvan RH, a sve sukladno definiranim potrebama.

Župan je ujedno naglasio: – „Vjerujem kako će se po završetku vaših studija ostvariti mogućnosti vašeg zapošljavanja i ostanka življenja na području Ličko-senjske županije, s obzirom na kadrovske potrebe, kao i brojne investicijske projekte koje provodimo, kao i da će vam dodijeljene stipendije olakšati i vaše školovanje te vas dodatno motivirati za povratak u našu županiju.

Ujedno treba napomenuti da smo za sve studente s područja Ličko-senjske županije već drugu godinu za redom osigurali i mogućnost besplatnog prijevoza vlakom u svim smjerovima i u neograničenim potrebama, a sve kako bismo vas što više vezali za rodni kraj i omogućili vam lakše školovanje.”

Ličko-senjska županija će i u nadolazećem razdoblju nastaviti sa stipendiranjem studenata deficitarnih zanimanja, kako bi se što više mladih i školovanih ljudi vratilo u najljepši kutak naše domovine.

Prisutnima se na kraju kratko obratila i pročelnica Upravnog odjela za školstvo, sport i kulturu Valentina Zdunić, napomenuvši da i na ovaj način Ličko-senjska županija potiče i podržava svoje studente te im čestitala na dodijeljenim stipendijama.

Podijelite sadržaj
Play Video

Mlada misa velečasnog Karla Špoljarića

Mlada misa velečasnog Karla Špoljarića proslavit će se 7. srpnja u 10:30 u župi Uzvišenja Svetog Križa u Perušiću. Izvor: Gospićka senjska biskupija Podijelite sadržaj

Podijelite sadržaj

26. SENJSKE KONCERTNE VEČERI

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta M.C. Nehajeva Senj, suorganizaciji Turističke zajednice grada Senja, a pod pokroviteljstvom Grada Senja od 7. do 25. srpnja 2024. godine

Podijelite sadržaj
Play Video