Županija potpisala Ugovore za autobusni prijevoz učenika

Uoči početka nove školske godine potpisani su Ugovori za prijevoz 602 učenika osnovnih škola kojima je Ličko senjska županija osnivač. Župan ličko-senjski Ernest Petry je u ime osnivača 12 osnovnih škola na temelju provedenog otvorenog postupka Javne nabave za uslugu prijevoza učenika potpisao Ugovore o prijevozu učenika osnovnih škola s prijevoznicima Autotrans d.d. Cres i Prijevoznički obrt Josip Knežević, Mukinje (voditelj zajednice ponuditelja: Prijevoznički obrt Josip Knežević, Mukinje i Obrt za prijevoz putnika Velebit tours, Donji Kosinj).

-Danas potpisujemo tri Ugovora ukupne vrijednosti 1.236.345,75 eura. To su Ugovori grupa I., II. i III. U I. grupi potpisat ćemo Ugovor sa „Autotransom” Cres koji pokriva područje Karlobaga, Senja i Novalje. Vrijednost toga ugovora iznosi 284.580 eura s PDV-om. Ugovor II. odnosi se na prijevoz učenika na širem području Plitvičkih jezera i te usluge u vrijednosti od 422.838 eura s PDV-om obavljat će Prijevoznički obrt Josip Knežević iz Plitvičkih jezera. Treći današnji Ugovor odnosi se na grupu III. i obuhvaća prijevoz učenika na području Kosinja. Vrijednost ovog Ugovora iznosi 528.928,75 eura s PDV-om i izvršavat će ga Prijevoznički obrt Josipa Kneževića i Velebit tours iz Donjeg Kosinja prevozeći učenike s područja Perušića, Brinja, Kosinja, Otočca i Lovinca.

U postupku Javne nabave naznačena je početna ukupna cijena ponude u iznosu od 464.509 eura, ali je zbog povećane cijena goriva, usluga i energenata konačna ponuda uvećana za 166 posto, za što smo dodatno izdvojili 750 tisuća eura. Mi smo kao Županija sretni što smo našim učenicima osigurali školski prijevoz. Još smo u pregovorima s resornim Ministarstvom na koji način osigurati sredstva za cjelodnevnu školu na područjima Senja i Lovinca, zaključio je župan Ernest Petry i potpisao Ugovore s Josipom Kneževićem i Domagojem Crnčićem iz Autotransa Cres.

Navedeni Ugovori sklopljeni su na razdoblje od 12 mjeseci i vrijede od 1. rujna 2023. do 31. kolovoza 2024. godine.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Brinje se sjeća najmilijih

Povodom blagdana Svih svetih, predstavnici Općine Brinje predvođeni općinskim načelnikom Zlatkom Fumićem polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su počast kod Centralnog križa u Brinju

Podijelite sadržaj

Blagdan Svih svetih

Papa Benedikt XVI. rekao je: ” Da bismo mogli biti sveti, nije potrebno činiti izvanredne pothvate i djela, nit posjedovati posebne karizme, jednostavno služiti Kristu,

Podijelite sadržaj
Play Video