300 tisuća kuna za poticaj poljoprivrednicima u Gospiću

Pregledaj objavu

Danas je u Gospiću gradonačelnik Karlo Starčević  potpisao Ugovore s Korisnicima bespovratnih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2021.godinu na području grada Gospića.

Potpore se odnose na sljedeće mjere:

  • Mjera 1 „Potpore za biljnu proizvodnju“; Aktivnost 1. Sufinanciranje nabave voćnih sadnica 2 korisnika ostvaruju potporu u ukupnom iznosu od 7.797,80 kn.
  • Mjera 2 „Nabava mehanizacije, strojeva i opreme“ potporu ostvaruje 20 korisnika u ukupnom iznosu od 254.887,39 kuna.
  • Mjera „Razvoj stočarstva i peradarstva“, Aktivnost 1. Potpora za uzgoj mliječnih krava, potporu ostvaruje 7 korisnika u sveukupnom iznosu od 31.000,00 kuna;

Navedenom potpisivanju prethodile su prijave zainteresiranih poljoprivrednika, a sve temeljem Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića za razdoblje 2019.-2022. godine („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 04/2019).

Nakon provedenog postupka obrade pristiglih zahtjeva temeljem Javnog poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića u 2021. godini, Povjerenstvo za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju utvrdilo je Korisnike koji ispunjavaju sve uvjete za ostvarivanje potpore na osnovu čega je Gradonačelnik Grada Gospić donio Zaključke o dodjeli potpore na osnovu kojih su potpisani današnji Ugovori.

Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora na ovom Javnom pozivu iznosi ukupno 293.685,19 kuna.

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević zahvalio se svim poljoprivrednicima na iskazanom interesu te najavio kako će i ubuduće dodjeljivati i više potpora kako bi se razvila poljoprivredna proizvodnja na prostoru grada.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Gospić još čeka povjerenika

Gospić i dalje čeka Vladina povjerenika, koji će stajati na čelu glavnog ličkog grada do izvanrednih izbora za gradonačelnika. Povjerenika imenuje Ministarstvo uprave, a u

Podijelite sadržaj
Play Video