Postavke
kolačića

Amići bi početkom ožujka trebali izaći iz istražnog zatvora, očekuje se da progovore

Braća Amić, Bajo – Bajica i Darko iz Perušića i njihov otac Darko Dragi Amić i dalje se nalaze u Istražnom zatvoru iz koga bi trebali izaći početkom ožujka nakon što prođe 30 dana. U istražnom zatvoru se nalaze zbog prijetnji smrću načelniku Udbine Josipu Seučeku. Sudac istrage karlovačkog suda Ante Ujević, 28.siječanja odredio je istražno pritvaranje na 30 dana.


Ante Ujević rekao je da je istražni zatvor osumnjičenom ocu odredio upravo zbog bijega, ali i opasnost od ponavljanja kaznenih djela, jer je “49-godišnji prvoosumnjičenik višestruko osuđivan te se protiv njega vodi više kaznenih postupaka. Nekoliko dana poslije Darko Amić se u pratnji odvjetnika predao.

Njegovim je sinovima istražni zatvor određen zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i sudionike te također zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, “jer se protiv obojice vodi više kaznenih postupaka te su više puta kažnjavani za prekršaje protiv javnog reda i mira  s elementima nasilja”, rekao je Ujević. Dodao je i da se “protiv sve trojice vodi bezbroj prekršajnih postupaka”.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je predložilo sucu istrage mjeru istražnog zatvora nakon prvog prvog ispitivanja.

Općinsko državno odvjetništvo iz Gospića objavilo je da istragu provode zbog sumnje “da su zajedno sa 49-godišnjakom, točnije Darkom Amićem 20. siječnja 2022. u ugostiteljskom lokalu u Udbini, uputili riječi prijetnje  izabranom općinskom načelniku vezano za njegov rad i postupanje, a s ciljem da ga ustraše“, čime su kod njega izazvali “osjećaj straha i nesigurnosti”.

Sudac Ujević je upravo za činjenicu da su prijetili službenoj ili odgovornoj osobi rekao da su “počinili teži oblik prijetnji!.

Načelnik Udbine Josip Seuček rekao je da se radi o trajnom problemu nekontrolirane ispaše nečuvane stoke u vlasništvu više romskih obitelji, direktno na štetu drugih poljoprivrednika, ali i o ugrožavanju sigurnosti ljudi u prometu, također zbog nekontroliranog kretanja njihove stoke.

Dok tri člana moćne romske obitelji Amić čekaju izlazak iz Istražnog zatvora i mnogi očekuju da se “otvore” otac i djed Amića, Bajo Amić je rekao da su oni vrijedni Hrvati, dok je snaha i supruga Darka Amića i majka dvojice uhićenih sinova izjavila da se radi o ljubomori.

Dok su Amići u zatvoru, pitanje je tko se brine o njihovoj stoci i tko brine o 900 hektara državne zemlje na osnovi čega dobivaju milijune kuna državnih poticaja.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video