HEP u Ličko senjskoj županiji ulaže više od 32 milijuna eura

U prostorijama Ličko-senjske županije održan je sastanak između ličko-senjskog župana Ernesta Petryja, direktora HEP-Operatora distribucijskog sustava d.o.o. Nikole Šulentića te direktora Elektrolike Gospić Bože Markovića, a sve na temu investicijskih ulaganja u elektroenergetske objekte i distribucijsku mrežu, ostvarivanje elektroenergetskih uvjeta i priključenja kupaca te održavanje elektroenergetskih objekata.

Treba napomenuti da je župan Petry, prije nego što je izabran na dužnost ličko-senjskog župana u HEP-u proveo približno 20 godina radnog staža, kao i da je u trenutku izbora za župana bio zaposlen na radnom mjestu direktora Elektrolike Gospić, koje mjesto je napustio nakon provedenih izbora.

Na sastanku su obrađene mnogobrojne teme vezane uz energetiku, a ujedno su analizirana dosadašnja poslovna ulaganja i investicijski planovi od strane HEP ODS-a na području Ličko-senjske županije.

Svakako treba napomenuti da se kroz HEP-ove investicije osiguravaju preduvjeti za investicije u razvoju gospodarstva, temeljem čega su analizirani i poslovni rezultati HEP ODS-ovih ulaganja u protekle 3 godine, kao i plan ulaganja tijekom 2023. godine, iz čega proizlazi da je tijekom 2020., 2021. i 2022. u energetiku na području Elektrolike Gospić uloženo približno 26 milijuna i 250 tisuća eura što bi u kunskoj protuvrijednosti iznosilo približno 200 milijuna kuna.

Također je analiziran i plan poslovnih ulaganja tijekom 2023. godine, koji preliminarno iznosi preko 6 milijuna eura, koji se odnose na kontinentalni, priobalni i otočni dio županije bilo da se radi o izgradnji novih trafostanica na području Otočca, Novalje, Plitvičkih jezera ili o kabliranjima na području Senja, Brušana itd.

Župan Petry je zahvalio svojim nekadašnjim radnim kolegama odnosno direktoru HEP ODS-a Šulentiću i direktoru Elektrolike Gospić Markoviću na svim ulaganjima u proteklom kao i na planovima za nadolazeće razdoblje, naglasivši da kao župan ima i više nego dobru suradnju s HEP ODS-om kao i sa svojim nekadašnjim radnim kolegama.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video