Izložba „Hrvatska policija u Domovinskom ratu – policija u obrani ličko-senjskog kraja“

U Pučkom otvorenom učilištu “Dr. Ante Starčević” u Gospiću u tijeku je izložba „Hrvatska policija u Domovinskom ratu – policija u obrani ličko-senjskog kraja“

Foto: PU ličko-senjska

U organizaciji međunarodnog policijskog udružena Regionalnog kuba IPA ličko-senjska i Muzeja policije 30. rujna 2022. godine  u Gospiću je otvorena  izložba „Hrvatska policija u Domovinskom ratu – policija u obrani ličko-senjskog kraja“.

Danas su izložbu posjetili učenici 8.c i 8. d razreda Osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića sa svojom nastavnicom povijesti. Učenici imali priliku razgledati ratnu odoru i opremu koju je koristila policija u Domovinskom ratu, opis ratnog puta Specijalne jedinice policije Policijske uprave ličko senjske Tigrova, opis stradavanja četvorice redarstvenika u Žutoj Lokvi 1991. godine.

U izložbi se podsjeća i na Velebitske heroje stradale na Velebitu tijekom Domovinskog rata, kao i na sve poginule policajce Policijske uprave ličko-senjske.

Jedan dio izložbe posvećen je Akciji Plitvice i pogibiji prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, jer pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova prvi su stali u obranu hrvatske Domovine i iz postrojbi Ministarstva unutarnjih poslova kasnije tijekom Domovinskoga rata razvila se Hrvatska vojska i Hrvatske oružane snage.

Policijski službenik Policijske uprave ličko-senjske koji je i sam kao policijski službenik sudjelovao u obrani ličko-senjskog kraja učenicima je predstavio izložbu i izložene eksponate, te je odgovarao na mnogobrojna pitanja učenika, koji su pokazali veliki interes za ovu izložbu i hrvatsku policiju u Domovinskom ratu.

Izložba je otvorena do 31. listopada 2022. godine.

Podijelite sadržaj
Play Video

Danas je pravoslavni Uskrs – Vaskrs

Pravoslavni vjernici danas slave Uskrs – Vaskrs, najveći hrišćanski blagdan kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.Proslavi Vaskrsa,

Podijelite sadržaj
Play Video