Postavke
kolačića

Lovstvo spojilo Dalmaciju sa Likom

Puno je primjera kako se Dalmacija spojila sa Likom, pa i onaj po pitanju lova koji se dogodio početkom ove godine kada je Lovačko društvo Radovin dobilo putem natječaja desetogodišnji zakup jednog od najbogatijih i najvećih ličkih lovišta pod Velebitom i u Velebitu, lovište Visočicu, koje se prostire na 16,5 hektara.

ZDRAVO LOVSTVO U BOGATOM LOVIŠTU

Čim su dobili u zakup lovište 40-članova se bacilo u akciju unapređenja lovišta po svim osnovama. Cilj nam je kroz odgovorno gospodarenje unaprijediti fond divljači, a puno ulažemo u struku, jer imamo članova koji su završili lovstvo. Naš cilj nije samo ubijati, cilj je da promoviramo zdravo lovstvo, priča nam predsjednik LD Radovin Mićo Radela koje okuplja lovce i ljubitelje lova iz Dalmacije i Like, pa priča prelazi granice lovstva što se moglo vidjeti na proslavi sv.Huberta zaštitnika lovaca.

Pregledaj objavu

Radela kaže da je uz odgovorno gospodarenje i podizanje fonda divljači cilj u skoro vrijeme izgradnja Lovačkog doma, kuće lovaca u kojoj se planiraju i educirati djeca o lovstvu. Inače, lovište Visočica je puno krupnom i sitnom divljači. Uz pravilno gospodarenje naše lovište će biti vrlo brzo eldorado od divljači, uvodimo red, rekao je poznati gospićki lovac Jole Stilinović koji je Šef lovočuvarske službe u lovištvu koje čine se po pristupu otišlo u ruke dobrih i odgovornih gospodara.

Podijelite sadržaj
Play Video

20 godina Baraćevih špilja

Temeljem izvješća prvog ravnatelja Ustanove – Tihomira Kovačevića Tihija te njegovih evidencija o radnim akcijama koje su prethodile uređenju i otvaranju Baraćevih špilja, prisjećamo se

Podijelite sadržaj
Play Video