Nova atrakcija u Lici: Neodoljiva hobitska kućica koja je niknula u mirisnom vrtu

Da je Lika  puna iznenađenja i predivnih kutaka koje vrijedi otkriti, dokazuje i Pećinski park Grabovača, bajkoviti komadić zelenog raja koji itekako vrijedi posjetiti. Na relativno maloj površini nalaze se brojne zanimljivosti. Speleološke divote, endemi hrvatske flore, brojne životinjske vrste i izvori pitke vode samo su neki od dijelova te prekrasne slagalice, a pozornost plijeni i novost u parku – Hobitska kućica, smještena u ponikvi s Biljnim vrtom, koja bi se uskoro trebala otvoriti za posjetitelje.

ATRAKCIJA ZA MALE I VELIKE FANOVE HOBITA

„U sklopu Biljnog vrta, osim Hobitske kućice, nalazi se i senzorički park sa spravama za djecu s posebnim potrebama i Vilinska zemlja – čarobno kraljevstvo u kojem žive male vile nevidljive ljudima. Na području parka može se razgledati i špilja Samograd, prošetati poučnim stazama (ukupno se na području parka nalazi 6 km poučnih staza različite tematike, duljine i intenziteta), vidikovac „Ploče“ s kojeg puca pogled na rijeku Liku, Velebit i Ličko polje, Panov labirint s Učionicom na otvorenom, Eko dječje igralište, mjesta za roštilj i piknik“, priča nam Jelena Milković, ravnateljica pećinskog parka Grabovača te dodaje kako je namjena Hobitske kućice da upotpuni Biljni vrt te da razveseli male i nešto veće fanove Hobita.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Najljepša učionica u Hrvatskoj!

Učenici zagrebačke škole i njihovoj učiteljica dosadila je bijela boja. Oslikali su učionicu i napravili nešto čarobno. Pogledajte fotografije! Svaka čast! Više<. https://tnygurl.com/mur4c432 Ivana Grgić

Podijelite sadržaj
Play Video