Postavke
kolačića

Šahovski turnir povodom Dana grada Otočca

U Hotelu Mirni kutak, povodom dana Grada Otočca ,odigran je šahovski turnir .Organizatori su bili ŠK Gacka Otočac,Zajednica sportskih udruga Grada Otočca pod pokroviteljstvom Grada Otočca. Turnir je otvorio predsjednik kluba Ivan Miletić,a turniru su nazočili i gradonačenik  Goran Bukovac,predsjednik  i tajnik ZSUGO Hrvoje Devčić i Dražen Benčić.

SNIJEG NIJE OMEO ŠAHISTE


Unatoč lošem vremenu, hladnoći,snijegu,nastupilo je 24 šahista.

Tempo igre 10 min po igraču,9 kola švicarski sistem. Nakon borbenih partija punih preokreta,1 mj sa 7.5 bodova je osvojio Mario Kranjčević član ŠK  Gacka Otočac .


 2-3 mj su  osvojili Goran Tomljanović iz ŠK Velebit Senj i Nenad Levar iz Otočca,član ŠK  Karlobag sa 7 bodova. 4 mj Jadranko Baljak 6 bodova,5-6 mj Miro Drvar i Miljenko Vukelić 5.5 bodova.7-11 mjesta podijelili su Željko Miljanović,Ivan Prpić,Karlo Matijević,Boris Pavelić i Ivan Jurjević sa 5 bodova.12 – 13 mj Milan Orešković i Ivan Miletić 4.5 boda,14-15 mj Mario Vučić i Siniša Budimir 4 boda itd.


Prva trojica su nagrađeni peharima,a najbolji domaći igrač ,unatoč brojnih obaveza oko organizacije turnira, je tajnik ŠK Gacke Boris Pavelić. Najbolji kadeti su  Karlo Matijević,Lukas Devčić  i Mirko Pavletić,najbolja šahistkinja Magdalena Matijević ,koji su nagrađeni medaljama.


 Posebno nas raduje nastup  velikog  broja mladih šahista,a i počele su sa radom škole šaha u Otočcu,Gospiću,Senju,Karlobagu i možemo reći da za budućnost šaha u našoj županiji nema “zime”!, rekao je jedan od sudionika turnira Nenad Levar.

Nakon turnira, učesnici su se družili na zajedničkom ručku, organizacija je bila odlična i turnir će šahistima ostati u lijepom sjećanju .

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video